Airco onderhoud

ē Aircocheck: er moet natuurlijk eerst worden vastgesteld of uw airco onderhoud nodig heeft. Een expert kan dat aan de hand van een checklist makkelijk controleren. Zijn er problemen? De monteur verhelpt ze als u de offerte heeft ingezien en goedgekeurd.

ē Het vervangen van stof- en pollenfilter: Dit is een optie als de monteur heeft geconstateerd dat het huidige filter stofdeeltjes, uitlaatgassen en pollen niet meer voldoende tegenhoudt. Kwalitatief goede en dus gezondere lucht zal na het vervangen krachtiger door het rooster uw auto in worden geblazen. Bovendien komt er meer lucht doorheen dan met een verstopt filter.

ē Airco Onderhoudsbeurt: Een airco onderhoudsbeurt bevat, naast de airco checkpunten, de volgende werkzaamheden:leeghalen systeem, drogen/vacumeren van het systeem, afpersen van het systeem, filteren van koudemiddel, filter/droger (indien nodig vervangen), vullen van het systeem met de juiste hoeveelheid koudemiddel, controle van de werking van de belangrijkste componenten, toevoegen compressorolie, toevoegen fluor. Dit is een lek detectie vloeistof die lekkages mbv een uv-lamp zichtbaar maakt.

ē Geurbehandeling en intensieve reiniging: Het vochtige klimaat in het aircosysteem is een ideale omgeving voor het ontstaan van schimmels en bacteriŽn. Het gevolg is een nare muffe lucht in de auto bij het gebruik van het aircosysteem. De intensieve reiniging zorgt ervoor dat de schimmelgroei wordt tegengegaan en de schadelijke bacteriŽn worden gedood. De geurbehandeling zorgt ervoor dat uw aircosysteem weer een frisse geur verspreidt, ook kan bij deze behandeling eventueel het stof/pollenfilter vervangen.